Als je de gemengde wereldbeeld resultaten ontvangt, betekent dit dat je niet hoog hebt gescoord op een van de vier wereldbeelden die we gevonden hebben in ons onderzoek, en die ook in meer algemeen sociologisch, filosofisch en psychologisch onderzoek erkend worden.

Er zijn meerdere redenen waarom dit het geval zou kunnen zijn. Het kan een gevolg zijn van meetproblemen. De uitspraken in de test worden door verschillende mensen soms op uiteenlopende wijzen geïnterpreteerd. Het kan zijn dat je je wel in een van de wereldbeelden in ons model herkent, maar niet overeenkomstig scoorde vanwege dit soort uiteenlopende interpretaties. Het is daarom de moeite waard om de vier wereldbeelden te verkennen, en jezelf de vraag te stellen of een van deze wereldbeelden voor jou klopt.

Soms kan het ook nuttig zijn om de test opnieuw te doen. Je zou jezelf ook ‘tussen’ twee wereldbeelden kunnen bevinden, bijvoorbeeld tussen traditioneel en modern, of tussen postmodern en integratief. Het doorlezen van de beschrijvingen kan je helpen te bepalen welk wereldbeeld(en) het meest ‘waar’ of herkenbaar voor jou zijn.

Een andere optie is dat ons model jouw wereldbeeld volledig mist, en dat het onderzoek en de analyse tot dusver deze manier van naar de wereld kijken niet voldoende hebben erkend. Omdat we ernaar streven onze wereldbeelden-test en ons model te blijven verbeteren, horen we graag van jou wat er volgens jou met je resultaten is gebeurd en hoe jij jouw wereldbeeld zou beschrijven. Jouw inbreng is voor ons van grote waarde en wordt enorm gewaardeerd! Als je ons feedback wilt geven en enkele vragen wilt beantwoorden, klik dan hier.